Setkání s lékařkou Jitkou Ferbrovou – jejímž oborem je urgentní medicína a je spolumajitelkou lázeňského resortu Tree of Life – poskytuje vhled do problematiky daru života a jde za běžné, ba rutinní úvahy, s nimiž se můžeme setkat ve společenství bílých plášťů.

Dialog byl veden 20. září 2018 v pracovně Jitky Ferbrové v Lázní Bělohrad

Obecné vymezení daru

V definici daru je vhodné vyjít z místa svého působení – a to samotných lázní, které paní doktorka spravuje. Díváte-li se vnímavě kolem sebe, právě zdánlivě běžné dokáže s pokorou nahlížet jako to, co v sobě skrývá energii, jež uzdravuje. Jedním z velkých darů v lázeňské léčbě jsou i lidské zdroje, bez nichž by jejich návštěvník nepoznal dotek léčivých zdrojů.

Dar života

Co říci o tajemství života, které přehlížíme svou snahou po lidském triumfu? Jsme součástí civilizace, kde je velká samozřejmost našeho života, jež kontrastuje se zkušeností našich předků. Jak souvisí dar života s bojem? Někdy v problémovém světě lépe uvažujeme o samotné podstatně věcí – tedy i daru života a možná si jej pak více ceníme.

Životní energie

V mottu spojeném s lázeňským resortem Tree of Life je: život má neskutečnou vůli k životu a život sám dokáže překonat obrovské překážky.

Dialog bude pokračovat a bude uveřejněn během v následných týdnů.