Mons. Vladimír Hronek – Zánik civilizace (II. část) – člověk, cnosti, text a kontext


Vladimír Hronek *1944, český kněz, monsignor, působí v diecézi Hradec Králové, od roku 1989 působil jako arciděkan v Kutné Hoře, od roku 2007 působí jako probošt v Poděbradech.
Stáhnout dialog:

Zánik civilizace – člověk

Zánik civilizace – ctnosti

Zánik civilizace – text a kontext

2 thoughts on “Mons. Vladimír Hronek – Zánik civilizace (II. část) – člověk, cnosti, text a kontext”

  1. Nesouhlasím s tezí, že KAŽDÝ člověk se podílí na zániku naší civilizace. DISKUTUJÍCÍ NEROZLIŠUJE MEZI BEZDĚTNÝMI A RODIČI KTEŘÍ PRACOVALI A VYCHOVALI DVĚ A VÍCE DĚTÍ V RODINĚ. Nejde o slabou civilizaci. Jedná se o slabinu naší civilizace a tou jsou ekonomové. Ekonomové vědí vše o penězích a přitom nevědí nic o rodině, nic o dětech, nic o financování důchodů a financování zdravotnictví! Vyhodnotil to jaksi mimoděk A. Babiš v rozhovoru pro Lidové noviny dne 14. 5. 2014, když řekl: …„Akceptovali jsme zrušení poplatků ve zdravotnictví – blbě. Akceptovali jsme snížení DPH pro léky – taky asi blbě. Zrušení druhého pilíře – možná taky blbě.“ Závěr je jasný: Andrej Babiš sám sebe definujete jako úspěšného byznysmena, který by chtěl styl řízení firmy přenést i na stát. Přitom A. Babiš ekonom netuší co z vládních opatření je skutečně špatně, co nikoliv a proč. K tomu mohu dodat: ŽÁDNÝ EKONOM neumí řídit stát, protože nemá vůbec žádné vědomosti o 2/3 (!) státního rozpočtu, konkrétně neví nic o finančních tocích pod správou rezortů ministerstev práce a zdravotnictví. Ty jsou řízeny doslova naslepo. Díky takovéto naslepo řízené správě 2/3 veřejných financí máme na jedné straně neskutečně vysoké sociální výdaje ve výši 560 miliard korun ročně (rok 2016) a na druhé straně hromadně vymírá naše pracující populace, aktuálně o 41 300 dětí nenarozených v roce 2016, tj. tempem 113 nenarozených denně!!!

    1. Vážený pane Patto,

      děkujeme Vám za polemický příspěvek. Omlouvám se, že to tak vyznělo, že a priori každý člověk by se podílel na zániku. Snad člověk, jenž koná v kontextu věčnosti nepoškozuje okolí atd. Dobří ekonomové jsou moudří a vnímají celek. Jedním z nich byl i Friedrich von Hayek.

      Budete-li mít zájem, napište na sebe spojení, můžeme se setkat.

      V úctě

      Martin Soldát

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..