Dar života


Roman Joch *1971, český liberálně konzervativní myslitel a politik, v 90. letech minulého století pracoval v Občanském institutu, jehož ředitelem se stal v roce 2003, byl členem ODA a později Konzervativní strany, v roce 2010 se stal poradcem Petra Nečase. Z místa byl v roce 2012 odvolán, je autorem knih Americká zahraniční politika a role USA ve světě (2000), Američtí státníci ve dvacátém století (2001), Proč právě Irák (2003), Frank S. Mayer: Vzpoura proti revoluci dvacátého století (2003), Intelektuál ve veřejném prostoru (2012), Ne, pane premiére (2013).
Stáhnout dialog:

Poznejme lépe kontury života, možná se pro nás stanou darem.

Dialog byl nahrán ve středu 15. listopadu 2017 v odpoledne v prostorách CEVRO institutu, Jungmannova 17, Praha 1, Nové Město.

Život jako zázrak

Víme, co je to život? Na jakých úrovních můžeme život definovat? Co je dynamika života? Co je uvědomění si života? Kdy tento proces začíná? Za co pak stojí žít? Nejsou to náhodou i hodnoty, za které je dobré položit i život? Je zde otázka: jak mám žít? Je mnoho přístupů, ne všechny jsou však správné.

Dar života

Máme považovat život za dar, nebo je to fráze, která nás provází životem? Máme možnost dar života odmítnout? Jak s darem života správně naložit?

Tématu daru v kontextech se budeme s Romanem Jochem dále věnovat i nadále.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..