Drobné audity naší přítomnosti v Evropě – II. část – Demokracie


Roman Joch *1971, český liberálně konzervativní myslitel a politik, v 90. letech minulého století pracoval v Občanském institutu, jehož ředitelem se stal v roce 2003, byl členem ODA a později Konzervativní strany, v roce 2010 se stal poradcem Petra Nečase. Z místa byl v roce 2012 odvolán, je autorem knih Americká zahraniční politika a role USA ve světě (2000), Američtí státníci ve dvacátém století (2001), Proč právě Irák (2003), Frank S. Mayer: Vzpoura proti revoluci dvacátého století (2003), Intelektuál ve veřejném prostoru (2012), Ne, pane premiére (2013).
Stáhnout dialog:

Audit k téměř třem desetiletím svobody a sto letům novodobé české státnosti – nyní na téma demokracie. Nejde o vyčerpávající analýzu, ale o náznaky, které mohou v člověku otevřít prostor pro vlastní úvahy.  

Dialog byl nahrán na podzim roku 2018 v prostorách CEVRO institutu, Jungmannova 17, Praha 1, Nové Město.

Demokracie v Čechách

Jaký je stav demokracie po 30 letech od změny režimu? Co je jejím charakterem? Jaký význam mají populisté? Jaká je pozice jednotlivce ve veřejném prostoru? Zmenšuje se?

Slovo a demokracie

Na počátku bylo slovo a to utváří i demokratický řád. Jaký druh slov na nás působí: Jsou v tištěných médií? V rozhlase? V internetových sítích? Jak se v tom orientovat, aby slovo působilo konstitutivně ve prospěch rozhodnutí celku?

V auditu s dr. Romanem Jochem pokračujeme … 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..