III. meditace o daru biskupa Václava Malého


Václav Malý *1950, český katolický kněz, od konce roku 1996 byl jmenován pomocným biskupem pražským, svůj život zasvětil službě Kristu, tedy Pravdě, to se promítlo do jeho politických postojů a podepsal Chartu 77 a ztratil státní souhlas, mnoha lidem je znám z moderování manifestací v Praze v roce 1989, je činný jako veřejná osoba a vystupuje v médiích, v rámci své duchovní služby navštěvuje země s nedemokratickými režimy.
Stáhnout dialog:

Krátká setkání s pražským biskupem Václavem Malým, jenž nabídne orientaci v oblastech, které jsou v běžném životě neprávem přehlížené, byť jsou podstatné.

Dialog byl natočen v listopadu 2017 na pražském arcibiskupství Hradčanské náměstí v Praze.

Dar odpovědnosti  

Necítíme občas vnitřní provinění, když slyšíme slovo odpovědnost? A proto je nutné o ní hovořit a tematizovat dar odpovědnosti, protože ne každý je s to svůj život opravdu ODPOVĚDNĚ vést a nakládat s ním, daří-li se mu to, stává se svobodný a pak i tyto hodnoty šíří do okolí, v němž se nachází.

Dar slibu

Slibovali jsme jako malí, ale ne každý byl s to svých slov dostát. Ovšem nezapomínejme, slib pro dospělého, je součástí integrované osobnosti. Je otázka, zdali jí budeme, nebo budeme pouze neforemnou amébou?

Dar řeči – slova

Nechme promlouvat Pána – a to v pokoře a skromnosti, a proto važme slova, protože je nebezpečí, že se zalíbíte sám sobě, jak právě vám řeč „plyne“.

V dialogu o daru budeme s Václavem Malým pokračovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..