Broumovské setkání – důvěra a porozumění


Roman Joch *1971, český liberálně konzervativní myslitel a politik, v 90. letech minulého století pracoval v Občanském institutu, jehož ředitelem se stal v roce 2003, byl členem ODA a později Konzervativní strany, v roce 2010 se stal poradcem Petra Nečase. Z místa byl v roce 2012 odvolán, je autorem knih Americká zahraniční politika a role USA ve světě (2000), Američtí státníci ve dvacátém století (2001), Proč právě Irák (2003), Frank S. Mayer: Vzpoura proti revoluci dvacátého století (2003), Intelektuál ve veřejném prostoru (2012), Ne, pane premiére (2013).
Stáhnout dialog:

Tento rok si připomínáme výročí třiceti let od roku 1989. Roman Joch se účastnil pravidelného setkání „duchovních lidí“ v severovýchodním městečku Broumov s příznačným názvem Broumovské dny. Tamní filantrop Jan Školník se snaží vytvořit tradici vzácných setkání, na nichž se debatují zásadní společenská témata. Slouží k tomu tamní klášter, který je pozvolna opravován, jenž nese známky péče, dlouhodobé angažovanosti. Roman Joch takové setkání označil potenciálně za „malý Davos“. Člověk může vyjádřit prosbu: nechť energie, která vychází z těchto překrásných míst, putuje českou krajinou a usídlí se v myslích a srdcích českého národa.

Dialog byl natočen v podzimním čase 2019 v Praze

Broumovské reflexe

Jak se proměnila důvěra a porozumění po roce 1989? Jak se to má s důvěrou i nedůvěrou a jak působí ve společenském systému? Odpovídali například: Vladimír Špidla, Markéta Sedláčková, senátor Martin Červíček aj.

Dialogy o nedávné minulosti budou pozvolna publikovány během měsíců.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..